Sunday, April 23, 2006

Aku harap

Aku harap waktu cam gini aku dapat gi bercuti sambil bawak family aku gi jalan2 kat sebuah hotel di tepi laut dan pastu kami anak beranak gi main pasir tepi pantai. Tapi malangnya aku kena banyak habiskan masa sekarang ni hanya untuk siapkan kerja opis yang ntah bila akan siap.

Aku harap waktu cam gini aku dapat rileks kat rumah sampai baring tengok TV ngan anak2 aku. Tapi malangnya minggu ni aku terpaksa duduk jauh beribu2 batu dari dorang.

Aku harap waktu cam gini aku dah dapat duit dari semua expenses claim yang aku hantar hari tu dan bawak family aku gi makan kat seafood restaurant yang macam selalu aku janji tu. Tapi malangnya, terpaksa la aku terus menunggu lagi dek kerana 'kecekapan' account dept. company aku ni.

Aku harap waktu macam ni dapat la aku naik kereta baru yang dah lama aku booked tu dan bawak family aku gi jalan2 balik kampung. Tapi malangnya, terpaksa la aku terus menganga bila salesman kereta tu asyik tak angkat phone dia bila aku call.

Aku harap waktu cam gini aku dapat settle keje opis aku yang masih tak siap dan dah makin berlonggok tu. Tapi malangnya, terpaksa aku buat macam selalu, asyik cari alasan bila boss aku tanya bila dan napa keje tu tak siap.

P/S: Keje toreh getah lagi baguss...